Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
SharePoint

​Lokal- og slægtshistorie

Vi er lokalhistorisk arkiv for Bornholm og rummer Rønne Biblioteks lokalhistoriske bogsamling på vores læsesal. Ønsker du at finde dine rødder på Bornholm, er det også hos os, du kan søge hjælp.


Slægtsforskning

På Bornholms Ø-Arkiv kan man finde sine bornholmske rødder. Her findes alle de vigtigste arkivalier til studier af slægtsforhold på Bornholm. Vi kan supplere med stamtavler og personalhistorisk litteratur.

Slægtshistorisk forskning er en tidskrævende proces, hvor generationernes tråde langsomt optrevles og familiebaggrunde opdages. Ønsker du at finde din families stamtræ, fordi du håber, der gemmer sig ukendte forbindelser til penge eller vigtige personer, så vil slægtshistorisk forskning med størst sandsynlighed vise sig frugtesløs, men har du en nysgerrighed omkring din families historie, ligegyldigt hvor meget eller hvor lidt, arkivalierne kan afsløre, og hvor langt tilbage rødderne kan spores, så vil der være mange interessante informationer at finde ved et arkivbesøg.

Der er mange kilder til slægtsforskning, men kirkebøger er en af de vigtigste, og her kan vi hjælpe dig med din søgning i kirkebøgerne, som Rigsarkivet har digitaliseret og gjort tilgængelig online.

Samlinger

Vores samlinger består af en række forskellige materialer: Fotografier, aviser, kirkebøger, folketællinger og mandtalslister, øvrige mikrofilm, videofilm, 8 mm film, 16 mm film, lydbånd samt kort, plakater og prospektkort.

Historiske artikler om Bornholm

Vores arkivarer skriver med mellemrum artikler om Bornholms historie.