Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
SharePoint

​AFLEVER DINE ARKIVALIER

Bornholms Ø-arkiv modtager arkivalier fra privatpersoner, organisationer og virksomheder, der enten omhandler eller er skabt på Bornholm. Du kan her læse mere om dine muligheder for at aflevere til Ø-arkivet, og hvorfor det er vigtigt, at din historie bevares for fremtidige generationer. 


Hvorfor er min livs- og familiehistorie interessant at gemme?

Arkivarerne på Ø-arkivet foretager ved alle nye indkomster en vurdering af bevarings- og kassationsværdi. Derfor kan Ø-arkivet ikke garantere, at det du ønsker at aflevere, også bliver bevaret for eftertiden, men vurderes arkivalier kassationsegnet, vil du blive informeret på forhånd og har mulighed for at tage arkivalierne retur. Vi opfordrer alle, der ligger inde med dokumenter, fotografier, protokoller o.l., som til at henvende sig 

Hvordan kan jeg aflevere til Ø-arkivet?

Fysisk aflevering: Du kan også møde op på Ø-arkivet inden for vores åbningstider og aflevere dine arkivalier til en af vores arkivarer. For åbningstider og kontaktoplysninger se nærmere her. Når du afleverer til Ø-arkivet, indgår du en afleveringsaftale ved at underskrive en afleveringsaftale hos arkivet.

Digital aflevering: Du kan indsende dine arkivalier digitalt ved at klikke her. Brug muligheden hvis du har dine arkivalier gemt som filer, eller hvis du har mulighed for at scanne dine papirer og dokumenter i høj opløsning. Når du afleverer til Ø-arkivet, indgår du en afleveringsaftale ved at sætte flueben i feltformularen, der beskriver betingelserne for din aflevering.