Vi fejrer 50.000 online billeder

20-03-2019
Asbjørn Skødt

Bornholms Ø-arkiv og Bornholms Museum afholder i samarbejde med Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening en aften, hvor vi fejrer, at vi nu har nået over 50.000 online billeder på bornholmskebilleder.dk. Vi fortæller nyt om projektet og viser uidentificerede portrætfotos, som du kan hjælpe os med at identificere.

Siden vi lancerede Bornholmske Billeder i november sidste år, er det gået stærkt. Ø-arkivet har bl.a. offentliggjort en større samling af fotografen Theodor Yhrs billeder, og museet har offentliggjort samlinger med fotograferne Algot Lindau Rasmussen og Lars Gornitzka.

Slægts- og lokalhistorisk forening digitaliserer i øjeblikket Ø-arkivets billedsamling hver onsdag og fredag, og aftenens ordstyrer bliver Elo Jacobsen fra foreningen. På aftenen behøver du ikke medbringe papir og pen. Foreningen stiller det til rådighed. Foreningen giver også kaffe og småkager til fremmødte. Alle kan møde op også dem uden medlemskab af slægts- og lokalhistorisk forening.

Vi glæder os til at byde dig velkomment til en aften med historiske billeder, og muligheden for at se billeder af netop slægtninge, som du måske ikke kendte til.

// Program for aftenen //

19.00. Vi byder velkommen.
19.05. Asbjørn Skødt fra Ø-arkivet præsenterer ny funktionalitet på bornholmskebilleder.dk og Ø-arkivets nye samlinger.
19.20. Jakob Seerup fra Bornholms Museum præsenterer nye samlinger og diskuterer lovgivningsmæssige problemstillinger
19.35. Elo Jacobsen fra slægts- og lokalhistorisk forening viser uidentificerede portrætter.
20.15. Vi byder på kaffe og småkager.
20.30. Aftenen fortsætter med portrætter.
21.30. Aftenen slutter.


Bornholms Museum; Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening; Bornholmske Billeder; digital arkiv